Terkut muuton ja remontin keskeltä

Lyhyt päivitys näin remontin keskeltä. Olemme juuri vihdosta viimein päässeet muuttamaan omaan asuntoon, jota olemme remontoineet viimeiset kolme kuukautta (huh). Vielä on paljon tekemättä, mutta on kyllä ihana tunne päästä vihdoin ihka omaan asuntoon. 

Tällä hetkellä on hääasiat jääneet vähän harmittavasti paitsioon. Soittelin kyllä Lempäälään seurakunnalle ja heiltä neuvottiin vihkiajan varaamisessa. Itsepä en tienny, että molempien tulisi kuulua kirkkoon, jotta kirkossa voitaisiin vihkiä. Mikäli toinen henkilö ei kuulu kirkkoon voi kirkossa ainoastaan siunata avioliiton ja siis ennen sitä täytyy vihkiminen olla hoidettu maistraatissa. Ja hyvissä ajoin, jotta on todistukset toimittaa kirkolle jo ennen siunausta. 

Eli mikäli haluaa ihan oikeasti hääpäivänä naimisiin mennä (mikäli olisi tietysti ihan kiva) täytyy joko molempien kuulua kirkkoon tai saada siivilivihkiminen järjestettyä sille päivälle. Onko kenelläkään tietoa miten helposti nuo siviilivihkimiset yleensä onnistuu? 

Tosiaan tässä tarina on se, että emme kumpikaan kuulu kirkkoon ja itse en täysin allekirjoita kirkon kaikkia oppeja. Eli mikäli minusta olisi täysin kiinni mielelläni ottaisin siviilivihkimisen. Mutta miehelleni ja varsinkin hänen äidilleen kirkolla on suurempi merkitys ja itsekin täytyy myöntää, että helpompaahan se olisi kirkossa järjestää vihkiminen. Ja tietysti onhan se kirkon käytävää pitkin isän käsikynkässä astelu ollut pienestä pitäen osa omia häähaaveiluja. Onneksi on vielä lokakuun ensimmäiseen päivään saakka aikaa pohtia mitä tehdään vihkimisen kanssa, silloin kun pitäisi sitten varata kirkosta vihkiaika mikäli sellaisen haluamme.

Mutta nyt jatkan täällä pahvilaatikko meressä harjan etsimistä 🙂 

  
Uuden maisemat ❤ 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s