Ich liebe dich -Liebster award

Häähullun haaveiluja -blogin Milou on nimennyt tämän (tämän!) blogin Liebster Awardin saajaksi. Ihan super muikean mahtavaa! Täytyy myöntää, että vaikka tämä on jo melkolailla näitä blogeja jo lapsuusajan ketjukirjeen tavoin kiertänyt, niin kyllähän tälläinen virallinen tunnustus siitä, että joku on tämän pienen blogini löytänyt ja vielä suosittelee sitä muille niin antaa inspiraatio ja motivaatio boostauksen. Suuren suuri kiitos siis Milou, tämä on sinulle:

Liebter palkintohan on, niille jotka ovat sen tähän mennessä jotenkin onnistuneet välttämään, kiertävä palkinto, jonka tarkoitus on nostaa uutukaisia blogeja lukijoiden tietoisuuteen. Ihan näppärä idea minusta ja tämä on tosiaan kiertänyt nyt näitä hääblogeja ja monia uusia kivoja tuttavuuksia on löytynyt, eli ainakin palkinto toimii toivotunlaisesti. Tarkoituksena on vastata palkinnon antajan 11 kiperään kysymykseen, linkata hänen blogiinsa ja laittaa hyvä kiertämään eli jakaa Liebster palkinto 5-11 muulle blogille, joille sitten saa esittää omat 11 kysymystä. Simples.

Milou tosiaan haastoi minut sekä neljä muuta vastaamaan näihin kyssäreihin:

1. Mitä sana rakkaus merkitsee sinulle? Ihan ensimmäiseksi tästä tulee mieleen Moulin Rouge sitaatti: Love is like oxygen. Love is a many-splendored thing, love lifts us up where we belong. All you need is love. (Tämä sitaatti siis aloittaa rakkauslaulu medleyn, lyriikat jäävät erittäin hyvin mieleeni). Eivätkä nuo rakkauslauluista pöllityt lausahdukset tosiaan ole huono kuvaus rakkaudesta. Rakkaus on mielestäni jotain luonnollista, jotain tarpeellista ja jotain jota jokainen kaipaa. Tähän kuuluu kaikki äidin ja isän rakkaudesta, sisar rakkauteen ja kaverusten väliseen rakkauteen sekä tietysti siihen perinteisimpään romanttiseen rakkauteen. Rakkaus sanaa käytetään mielestäni liian harvoin suomenkielessä ja englanniksi love sanan käyttö onkin paljon liberaalimpaa. Suomeksi me tunnustamme rakkauttamme vain hyvin harvoin. Toki tämä tekee siitä myös hyvin erityslaatuista, kun niin käy.

Rakkaus on monimuotoista ja ihmeitä täynnä. Se ei onneksi katso sukupuolta, rotua, ikää tai varallisuutta. Sitä löytyy kaikkialta ja mitä erikoisimmista olosuhteista. Rakastetutuksi tuleminen sekä se että saa rakastaa ovat molemmat osa ihmisten perustarpeita. Se, kun tunnen olevani rakastettu, saa minut olemaan parempi ihminen, sillä se toimii voimavarana minulle ja auttaa pitämään huolta myös muista.

Pakko laittaa vielä loppuun tämä Äiti Teresan aiheeseen liittyvä elämänohje.

2. Jos viimeisin kuulemasi kappale olisi teidän häävalssinne, minkä tahtiin te tanssisitte? Cranberries -Zombie. Aivan ihana kappale, jota juuri fiilistelin autossa. Sääliksemme vain lyriikat eivät ehkä ihan natsaa häihin…

Another head hangs lowly
Child is slowly taken
And the violence caused such silence

3. Kenet julkisuuden henkilön haluaisit tavata ja miksi? Tämä olikin yllättävän vaikea kysymys sillä äkkiseltään en keksinyt ketään julkkista, jonka haluaisin tavata. Helen Mirren voisi tietysti olla mielenkiintoista tavata, jos vaikka osa hänen eleganssistaan tarttuisi minuunkin 🙂

4.  Minkä uuden harrastuksen aloittaisit, jos sinulla olisi aikaa ja/tai rahaa? Joku harrastus, joka veisi minua erilaisiin ihaniin pakkoihin maailmalla olisi kyllä oikein kiva. Olen tänä kesänä aloittanut SUP:pailun (Stand Up Paddling) ja olisi mahtavaa päästä kokeilemaan SUP joogaa. Sitä voisin sitten harrastaa erilaisissa lämpimän veden maissa kuten Bahamalla tai Malediiveillä tai Hawailla tai Fijillä tai…

5. Mikä olisi unelma-häämatkakohteesi? Luin juuri artikelin Chilessä sijaitsevasta Atacaman autiomaasta, jossa näkee tähtiä paremmin kuin missään muualla (vähiten valosaastetta ja kuiva ilma ilmeisesti edesauttavat tätä). Ajatus siitä, että menisimme yhdessä katselemaan tähtiä häämatkallamme on jotenkin niin romanttinen, että se ehkä tällä hetkellä vie voitin muuten vallalla olleesta ajatuksesta aurinkolomasta Karibialle.


Tähtien lisäksi Atacamasta löytyisi myös geysirejä, suolatasankoja yms muutakin nähtävää. Ei lainkan huono vaihtoehto.

Mieheni tosiaan haluisi Kanadaan häämatkalle….

6. Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä? Uskon ihastukseen ja kemiaan ja viehätykseen ensisilmäyksellä, mutta rakkaus vaati mielestäni jotain hieman syvällisempää kuin silmäyksen. Itse en nimittäin usko, että voi rakastaa ulkoisten seikkojen perusteella vaan, että rakkaus menee aina pintaa syvemmälle.

7. Mikä saa sinut iloiseksi? Muiden ilo. Ei ole mitään parempaa kuin läheisen ihmisen ilo ,jonka saa olla jakamassa.

8. Jos teille tulisi koiranpentu, minkä nimen hänelle antaisit? Hmm, riippuisi varmaan hieman minkälainen koira meille tulisi, mutta potentiaalisia vaihtoehtoja olisivat Musti (varsinkin valkoiselle koiralle, miten niin kieroutunut huumorintaju), Rekku, Rex (kai kaikki muitaa poliisikoira Rexin?), Sissi tai Ninja.

9. Kuvaile jokin elämäsi huippuhetkistä Kosinta on tietysti viimeisimpänä mielessä oleva aivan huippuhetki, mutta sen olenkin jo kuvaillut aiemmin.

10. Mikä asia viimeksi sai sinut nauramaan? Mieheni. Hieman ehkä innoissani kerroin tästä saamastani tunnustuksesta hänelle ja hän vastasi siihen pomppimalla kanssani sängyllä. Sitä pitää iloita niistä elämän pienistä asioista.

11. Jos saisit 20000€ lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen, minkä kohteen valitsisit? Olen aiemmin elämässäni tehnyt jonkin verran töitä lasten parissa, joten heidän ilonsa ja surunsa ovat lähellä sydäntäni. Myös tämän hetkinen pakolaistilanne riipii sydäntä, joten varmaankin pakolaislapset olisivat tällä hetkellä tuon lahjoituksen kohde.

Huh, siinähän on vastauksia kerrakseen. Nyt sitten käännetään katse muihin blogeihin. Melkolailla taitaa alkaa olemaan niin, että tämä on monet hääblogit jo kiertänyt. Kaikki omalla listallani olleet blogit ovatkin kysymyksiin jo vastanneet, joten jätän kysymykset tällä kertaa väliin ja laitan ihan vain kiitokset viidelle minua inspiroineelle blogille.

Ihan ensimmäinen kiitos menee Häähullun Haaveiluja blogin Miloulle, joka on jo pitkään toiminut ihanien hääaiheisten asioiden inspiraatiopankkina. Olenkin enemmän tai vähemmän aktiivisesti seuraillut Miloun blogia jo vuosia ennen kosintaa, ihan niin kuin vain varmuuden vuoksi, jos joskus naimisiin pääsisi 😉 Suurella mielenkiinnolla odotan minkälaiset häät Helmikuussa heidän toimestaan tanssitaan Suomenlinnan ihanissa maisemissa.

Seuraava kiitos menee hieman uudemmalle, Lauran I said yes -blogille. Laura on ihaltavan aktiivinen (oma tahtini kalpenee kyllä 6-0) ja kirjoittaa ihanan rehellisellä, avoimella ja iloisella ottella blogiaan. Hänen häitään vietetään Lappeenrannan seudulla kesällä 2017 ja näillä näkymin odotettavissa on ihanaa valeaa tyylikkyyttä.

Sitten kiittäisin inspiraatiosta ja uuden näkökulman tuomisesta hääasioihin Somewhere only we know:n Heidiä, joka ompelijan ammatissaan on pyörinyt hääkuvioissa pitkään, mutta hieman eri näkökulmasta. Esimerkiksi hänen kirjoituksensa hinnoissa usein näkyvästä häälisästä oli herättävä, enpä ole sen lukemisen jälkeen valitellut lisähinnoista (ainakaan kauheasti vielä). Heidin häät ovat suht samoihin aikoihin kun meidänkin, syksyllä 2016, mutta huh miten tehokas hän on ollut järjestelyiden suhteen. Ihan alkaa hävettämään oman saamattomuuden suhteen…

Toinen ihana morsian, jolla osuu häät samoille tienoille meidän kanssa on Take this walz -blogin Melkein morsian. Emme jaa pelkästään hääajankohtaa vaan myös maantieteellinen sijanti osuu melko lähelle joten eritysellä mielenkiinnolla stalkkaan seuraan mitä hän puuhailee häiden suhteen. Melkein morsiammella on ihanan perinteitä rikkova ja raikas tapa suunnitella häitä, joka osuu usein enemmän kuin hyvin yhteen omien mietteideni kanssa.

Ja viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisempänä kiitos Concrete wedding-blogiä pitävälle Concrete Bride:lle. Saman tyylinen industrial henkinen tila olisi meilläkin haaveissa ja siis mielenkiinnolla olen lueskellut hänen ideoistaan miten sellaisen saa koristeltua häihin sopivaksi kuitenkin kunnioittaen tilan omaa fiilistä. Ja betoni on vaan ihan mahtava materiaali. Nyt juuri kodin sisustamisurakan keskellä ollessani, se on onneksi myös muodissa, joten löytyy paljon ihania betonisia sistusjuttuja kaupoistakin.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Ich liebe dich -Liebster award

 1. Kiitos paljon ❤ Mun tehokkuus johtuu varmasti siitä, että oon epätoivoisesti hautonut nöitä asiota päässäni vuosia 😀

  Tykkää

 2. Voi että, kiitos hirmuisesti! 🙂 Aktiivisuus on tosin kärsinyt tässä viimeaikoina kiireen ja sairastelun takia mutta nyt taas takaisin kuvioissa! Mutta kiitos kovasti vielä ihanista sanoistasi, ne toi hymyn huulille 🙂

  Tykkää

  1. Voi miten kiva kuulla, että tämä piristi päivääsi 🙂 Tosiaan kiirettä ja sairasteluita ollut täälläkin, jotka tosin vielä tässä jatkuvat, mutta toivottavasti pian jo hellittää.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s