Juhlapaikka

Budjetti shokista on suurin piirtein nyt selvitty ja se tosiasia hyväksytty, että kun haluaa tarjota 120 hengelle illallisen se maksaa melkoisen paljon. Tosiaan kuten viimeksikin kerroin, meillä ei vielä ole juhlapaikkaa valittuna tai varattuna ja pikku hiljaa alkaa se jo aiheuttamaan stressinäppylöitä. Olemme tähän mennessä pallotelleet kahden tilan välillä ja esittelenkin tässä nyt molemmat hyvine ja huonoine puolineen:

Piippo-keskus, Lempäälä

Hinta: 300€ + 150 € astiaston/keittiön käyttö = 450€

Verkkosivut

IMG_7233

Kuntopyörät varmasti saa siirrettyä muualle juhlan ajaksi 🙂

IMG_7223

+Erinomainen sijainti, kävely etäisyys kirkosta

+ Oma catering sallittu

+Hyvä hinta, johon kuuluu myös astiasto

+Saatavilla toivottuna päivänä

+Musta-valkoinen sisustus. Myös tuolit ovat mustat ja astiasto valkoinen/osittain beige

-Ei saa viedä omia juomia

– Kauhistuttavan askeettinen keittiö, eli ruoat täytyisi tehdä muualla

-Tunnelmaltaa pimeä ja hiukan ahdistunut suorakaiteen muotoisen pohjaratkaisunsa vuoksi

-Ei pihaa, miljöö voisi muutenkin olla hieman parempi vaikkakin itse rakennus on kaunis.

-Tiedon keruu ollut haastavaa (vieläkään ei ole tietoa juomien hinnoista)

-Kauhian rumat porraskäytävät, jotka johtavat juhlatilaan

Piippo-keskuksessa olemme päässeet käymään ja olen aiemmin ollut siellä myös konsertissa. Konserttiin tila oli oikein toimiva ja tosiaan pieni lavakin löytyy mikäli bändin halajaa osaksi juhlaa. Juomat tulevat alakerrassa olevan pubin Paikallisen kautta ja sieltä ei kyllä kirveelläkään saa minkäänlaista hinta-arviota juomille. Oletettavasti kuitenkin juomat ovat samaa hintatasoa kuin itse pubissakin, eli kustannuksia tulee roimasti enemmän verrattuna Tallinnasta haettuihin juomiin. Sijanti olisi meille kuitenkin täydellistäkin täydellisempi, samoin isolle osalle vieraista. Vihkimistä ei oikein tilan yhteyteen saisi, mutta kirkkoon on erittäin lyhyt matka, joten varmaankin, mikäli tähän tilaan päädymme, päätyisimme myös kirkkovihkimiseen. Tunnelmaltaankin Piippo-keskus olisi otollisen industrial-mainen, joitain pieniä miinuksia lukuunottamatta. Kuitenkin järjestelyiden hankaluuden (jos hinta-arvion antaminen on näin vaikeaa, niin miten sitten itse tilaaminen ja tarjoilu) ja (oletettujen) alkoholihintojen vuoksi lähdimme etsimään myös muita vaihtoehtoja.

Tehdas 108, Nokia

Hinta: Salonki & Galleria 500€ + vahtimestari klo 20-> 28€/h + lisälämmityskulut, jotka kuulemma voivat olla jopa 200€ = jopa 896€

Verkkosivut

+Kuvien perusteella ihana tunnelma ja tilan tunne korkean kattonsa takia

+Omat juomat ja oma catering sallittuja

+Vihkiminen voitaisiin pitää samassa paikassa (Galleriassa), joka varsinkin syksyllä on iso etu sekä mahdollistaa siviilivihkimisen

+Rentoja istuskeluryhmiä tilan puolesta (tälläisiä juurikin haluaisin juhliin)

+Hyvä vaikkain erittäin hidas palvelu. Sähköposteihin on tullut erittäin informatiivisiä ja ystävällisiä vastauksia, vaikkakin kannattaa varautua siihen, että vastaamisessa kestää.

-Sijainti on vähemmän täydellinen, ei suorastaan huono, muuta mahdollisesti jotain kimppakyydistystä pitäisi järjestää vieraille / kaikki joutuisivat kulkemaan taksilla

-Ei astiastoa, eli tämä pitäisi vuokrata jostain

-Ei vapaana meidän toivottuna päivänä, häät pitäisi siirtää Marraskuun alkuun

-Pöydät vain 100 hengelle, joten lisäpöytiä pitäisi keksiä jostain. Plussaa on toki se, että tuolit löytyy 150 hengelle

Vielä emme ole täällä päässeet käymään, mutta kuvien perusteella fiilis olisi juuri sellainen, jota etsimme. Vuokrahan on kuitenkin tuplasti sen, minkä Piippo-keskuksessa olisi ja siihen ei vielä kuulu astiasto. Tietysti isojakin säästöjä on mahdollista saada, kun voi omat alkoholijuomat tuoda. Tämä myös itetysti antaa vapautta sen suhteen, että mitä ja miten juomia voi myös tarjoilla. Ihanaa on myös mahdollisuus järjestää vihkiminen tilan yhteydessä, jonka myötä kallistuisin siviilivihkimisen puoleen. Käymään pitäisi päästä, mutta näyttöjä on vain parittomien viikkojen ke klo 11-12 tai to klo 17-18 (paitsi mikäli tilassa on yksityistilaisuus). Eli täältä pääkaupungista huristaminen töiden jälkeen ei oikein onnistu, joten jonkinlaisia erikoisjärjestelyitä pitäisi harrastaa. Mies myös lähti töihin merille, joten hän ei seuraavaan muutamaan viikkoon ainakaan pääse paikanpäälle.

Argh, tämä ei nyt kyllä tuntunut auttavan sillä molemmissa on kyllä puolensa. Täytyy varmaan odottaa, että pääsisi käymään tuolla Tehdas 108:lla, jos vaikka sitten osaisi tehdä päätöksen. Toivossa on hyvä elää!

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Juhlapaikka

  1. Hei, minua kiinnostaisi suunnattomasti, mihin juhlapaikkaan päädyitte, jos ratkaisua olette saaneet aikaiseksi? 🙂 Olemme puoliskoni kanssa myös itse miettineet häiden järjestämistä Piippokeskuksessa. Ainoa miinuspuoli on lähinnä ollut alkoholijuomien järjestäminen (kalleus). Pystyikö Paikallisen kanssa ollenkaan neuvottelemaan juomapuolesta? Vaativatko he, että kaikki juomat ostetaan heiltä?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s