Inspiraatio: Telttailemassa

Kaikkialta sitä inpiraatiota voikin saada. Kirjoittaessani edellistä postausta puutarhasta tehtaassa luin otsikon kerran väärin (kyllä, vaikka olin sen itse kirjoittanut): puutarha teltassa. No siitä se ajatus sitten lähtikin.

Noh, totta puhuakseni tämän idean muodustumiseen vaikutti muutama muukin tekijä, vaikka lopullinen inspiraatio tuosta lukihäiriö hetkestä lähtikin. Olen ihaillut jo pitkään ihania teltta/festari teemaisia häitä. Niissä on ihana tunnelma ja jotain ihanan erilaista. Noh, Suomen kaunis luonto oikkuineineen ei oikein mahdollista tuollaisen häiden järjestämistä niin, että ainakaan oma hermoni sitä kestäisi (sataako, paistaako, tuleeko lunta, missä vessat, vesipisteet…). Mutta mitä jos saman tunnelman voisikin tuoda riskittömiin sisätiloihin, joissa on aina sopiva lämpötila ja tarvittavat mukavuudet? Tehdas 108 kuvia katsellessani huomasin, että keskella tilaa on tuollainen erittäin kätevä, ilmeisesti korkeussäädettävä koukku. Miksei siihen voisikin siis ripustaa telttaa ja luoda ihanan rennon telttailu teemaisen päivän?  (budjetti-shmudjetti 🙂 )

The koukku:

Tavoiteltu fiilis

Tosiaan nyt ei puhuta mistään glamorous teltta häistä vaan nimenomaan rennoista puutarhajuhlista ja telttailusta inspiraationsa saaneista juhlista. Iloista, värikästä ja valoisaa tunnelmaa hakisin nimenomaan, joka taas toimisi ihanasti industrial tilan ronskiuden vastakohtana.

Yksityiskohdat

Kauhean rustiikkiseksi en haluaisi mennä, mutta pieninä annoksina se toimisi tässä hyvänä lisänä. Myös vihreyttä ja kukkia tarvittaisiin jossain määrin tuomaan retkeilyn tunnelmaa sisään ja tietysti pehmeää valaistusta esimerkiksi riisipallovalaisimien ja lyhtyjen muodossa.

Jopa pieni marokkolais viba voisi toimia täydellisesti tuomaan ihanaa tunnelmaa. Tämä Marokko idea vei sen verran mennessään, että saattaa olla jopa oman inspiraatio postauksen arvoinen…

Rakastan näiden ”alastomien” kakkujen estetiikkaa. Voipi olla, että tälläinen nähdään meidän häissä, vaikka teema jokin toinen olisikin.

Tekemistä

Miten olisi, jos, alkupalojen sijaan, joka päydässä olisi picnic korillinen herkkuja, jotka voitaisiin jakaa pöytäseurueen kesken.

Lapsille pitäisi tieytysti olla oma telttansa, jossa voisi olla heille erilaista puuhasteltavaa.

Myös ”ulkoilma” leffateatterin voisi rakentaa, mikäli sille sopiva tila löytyy. Siinä voisi pyörittää meidän tarinaa kuvashowna sekä illalla esimerkiksi piirrettyjä lapsille. Tehdas 108:n galleria voisi toimia tähän tarkoitukseen oikein muikeasti.123

Mikäli nämä eivät olisi niin kauhistuttavaa roskaamista niin tässä olisi myös kaunis teemaan sopiva ohjelmanumero.

Vaahtokarkkien paahtaminen on olennainen osa telttailua…

…Kuten myös kuuma kaakao.

Kutsut ja muut paperituotteet

Teeman mukaisesti pyrkisin pitämään kutsunkin melkoisen kepeänä ja rentona. Värikkyyttä voisi korostaa läpi kaikkien parituotteiden.

Taitaa olla pilttipurkit muodissa, kun pilttipurkillisia esimerkkejä oli pilvin pimein :)123

Ihana ohjelma. Vastaavan voisi tehdä melkein mihin tahansa teemaan mukautettuna.

Pukeutuminen

Pukeutumiseen voisi tuoda vähän rennompaa otetta lisäämällä arkisempia asusteita muuten juhlallisiin tamineisiin.

Nahkatakkihan on itselläni suurena haaveena häämekon pariksi.

Menee melkoisen rennoksi, mutta ehkä bestmaneille?

Illasta morsian voisi vaihtaa vaikka villasukkiin ja niitä voisi olla vieraillekin tarjolla.

Tämä teema tarjoaisi kyllä hanan rentoa tunnelmaa ja kivaa yhdessä tekemistä. Jotenkin jo näiden kuvien katselu sai minut hyvälle tuulelle, joten tämä on kyllä erittäin varteenotettava vaihtoehto. Yksi isoista peloistani on, että häistämme tulee tylsät pönötys juhlat joissa ihmiset joutuvat miettimään tekojaa ja sanojaan, kun pelkäävät rikkovansa etikettiä. En ole etiketin suurimpia faneja ja toivoisinkin, että mitään turhia sääntöjä ei tarvitsisi luoda tai noudattaa meidän juhlissamme. Luomalla alusta saakka rennon ja ehkä hieman erilaisen ilmapiirin voisi välttää nimenomaan tuon pönötyksen ja saada kaikille tervetullut ja rentoutunut olo. Siihen ainakin tähdätään 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s